CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Informace na žádost podle zákona č. 106/1999 Sb., o svbodném přístupu k informacím, č.j. MF-673/2020/48

Dotaz:

„Při vyřizování řešení stavu, kdy pozemek občana byl před rokem 1993 zastaven silnicí jsem byl upozorněn na Výměr MF č. 1/2019 ze dne 28. 11. 2018. Přestože obdobný výměr platí již delší dobu, některé státní instituce jej nerespektují. Proto Vás žádám o tyto informace:

  1. Kdy byl vydán první výměr, kterým se vydal seznam zboží s regulovanými cenami, kde je uvedena výše nájmu/bezdůvodného obohacení z pozemků v obcích nad 1.000 obyvatel?
  2. Jak se měnila jeho výše od počátku dodnes?
  3. Týká se tento výměr také zastavených pozemků vodohospodářskou stavbou rybníka, který dle tvrzení MZe ČR postavil na soukromém pozemku stát?
  4. Bylo povinností státu hradit tuto cenu od počátku, ze zákona?
  5. Kdo a kdy protiústavně omezil toto základní lidské právo občana (čl. 11 odst. 4 Listiny základních práv a svobod) tříletou lhůtou nároku? A to předpisem nižší právní váhy?
  6. Není to projevem státního fašizmu a popřením základní atributů právního státu? V mnoha případech není stavba na pozemku občana vůbec zakreslena v katastrální mapě, a to úmyslně, aby občan nepožadoval náhradu. Je povinností státu zajistit legalizaci stavby?“

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.