CZ EN

Provoz Rejstříku vyloučených osob

Provoz Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách.

Dne 15. 9. 2020 byl zahájen veřejný pilotní provoz Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách (dále též „RVO“) a současně s ním též spuštěno datové rozhraní informačního systému provozování hazardních her pro výměnu informací a dat s informačními systémy provozovatelů hazardní her zajišťující zejména dálkovým způsobem ověření totožnosti a věku osob žádajících o registraci a ověření, zda konkrétní osoba je nebo není zapsána v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách (dále jen „Produkční prostředí RVO“).

Produkční prostředí RVO je dostupné zde.

V souladu s Kompletní technickou specifikací informačního systému provozování hazardních her a její Přílohou č. 2 Produkční prostředí - přístupové a provozní informace zveřejňuje Ministerstvo financí své certifikáty pro Produkční prostředí RVO:

  • TLS podpisový certifikát vydaný certifikační autoritou DigiCert/GeoTrust, platný do 19.4.2021, v připojeném souboru TLS podpisový certifikát ( 1,79 kB)
  • TLS podpisový certifikát vydaný certifikační autoritou DigiCert/GeoTrust, platný do 16.4.2022, v připojeném souboru TLS podpisový certifikát_v2 ( 1,77 kB)
  • TLS podpisový certifikát vydaný certifikační autoritou DigiCert/GeoTrust, platný do 8.4.2023, v připojeném souboru TLS podpisový certifikát_v3 ( 1,89 kB)
  • TLS podpisový certifikát vydaný certifikační autoritou DigiCert/GeoTrust, platný do 1.4.2024, v připojeném souboru TLS podpisový certifikát_v4 ( 1,85 kB)
  • TLS podpisový certifikát vydaný certifikační autoritou DigoCert/GeoTrust, platný do 29.3.2025, v připojeném souboru TLS podpisový certifikát_v5 ( 1,85 kB)
  • kvalifikovaný podpisový certifikát Ministerstva financí pro elektronickou pečeť vydaný certifikační autoritou I.CA, platný do 8.4.2021, v připojeném souboru Certifikát MF RVO ( 1,95 kB)
  • kvalifikovaný podpisový certifikát Ministerstva financí pro elektronickou pečeť vydaný certifikační autoritou I.CA, platný do 8.3.2022, v připojeném souboru Certifikát MF RVO_v2 ( 1,96 kB)
  • kvalifikovaný podpisový certifikát Ministerstva financí pro elektronickou pečeť vydaný certifikační autoritou I.CA, platný do 31.1.2023, v připojeném souboru Certifikát MF RVO_v3 ( 1,96 kB)
  • kvalifikovaný podpisový certifikát Ministerstva financí pro elektronickou pečeť vydaný certifikační autoritou I.CA, platný do 27.12.2023, v připojeném souboru Certifikát MF RVO_v4 ( 1,96 kB)
  • kvalifikovaný podpisový certifikát Ministerstva financí pro elektronickou pečeť vydaný certifikační autoritou I.CA, platný do 21.11.2024, v připojeném souboru Certifikát MF RVO_v5 ( 1,97 kB)

Za účelem zabezpečení TLS spojení a pro podpis datových zpráv využívají provozovatelé certifikáty v souladu s Kompletní technickou specifikací. Provozovatelé jsou povinni před zahájením komunikace v rámci Produkčního prostředí RVO zažádat o zaevidování příslušného certifikátu. Více informací o certifikátech provozovatelů včetně vzorových formulářů je k dispozici zde.

Další informace k Produkčnímu prostřední RVO, ke službám dostupným pro provozovatele v rámci Produkčního prostředí RVO a způsobu jejich využití jsou dostupné v Kompletní technické specifikaci informačního systému provozování hazardních her.

Metodické informace a seznam často kladených dotazů v souvislosti s Produkčním prostředím RVO naleznete zde.

Pro technickou a metodickou podporu provozovatelů hazardních her v souvislosti s Produkční prostředím RVO je rovněž v provozu Service Desk Ministerstva financí, bližší informace jsou dostupné zde.

Provozovatelé mohou rovněž pro přípravu na zahájení ostrého provozu využít neprodukčního prostředí informačního systému provozování hazardních her týkající se rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách a ověření totožnosti a věku osoby (Playground RVO).

Provozovatel hazardní hry je povinen zamezit osobě zapsané v rejstříku vyloučených osob ve vstupu do herny nebo kasina, neumožnit jí zřídit nebo používat uživatelské konto od 20. prosince 2020.

Upozorňujeme provozovatele, že v rámci veřejného pilotního provozu, tj. ode dne spuštění Produkčního prostředí RVO do 20. prosince 2020, je nutné pro prvotní ověření osob, které byly u provozovatele již registrovány před vznikem povinnosti ověřit, zda osoba je, nebo není zapsána v RVO, využívat služby „Hromadné ověření osob“.

Nasazení nového TLS podpisového certifikátu na produkční prostředí RVO je naplánováno na 28.3.2024 v 10:30 hodin dopoledne. Od té doby bude nutné využívat nový certifikát, který je součástí této aktuality.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.