CZ EN

Jaký je postup k přijetí statutu a manuálu interního auditu?

Dotaz:

Jaký je postup k přijetí statutu a manuálu interního auditu?

Odpověď:

Statut interního auditu je stěžejním dokumentem pro fungování interního auditu v orgánu veřejné správy, který stanovuje účel interního auditu, pravomoc a odpovědnost osob vykonávajících interní audit a ostatních zaměstnanců orgánu veřejné správy v souvislosti s výkonem interního auditu. Statut interního auditu musí být vydán vnitřním předpisem orgánu veřejné správy schváleným jeho vedoucím. Postup k přijetí statutu interního auditu vychází z nastavení postupu pro vydávání vnitřních předpisů v daném orgánu veřejné správy. Při projednávání statutu v rámci orgánu veřejné správy lze vycházet z doporučeného vzoru, který je obsahem Metodického pokynu CHJ č. 5

Manuál interního auditu popisuje zásady a postupy interních auditorů z důvodu zajištění jednotného postupu při výkonu interního auditu. Manuál je vydáván na úrovni vedoucího útvaru interního auditu, který je také odpovědný za jeho pravidelnou aktualizaci. Jedná se o metodický postup závazný pouze pro interní auditory v rámci útvaru interního auditu, a proto nemusí být schvalován vedoucím orgánu veřejné správy. Při přípravě manuálu lze vycházet z doporučeného vzoru, který je obsahem Metodického pokynu CHJ č. 6.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.