CZ EN

Vydali jsme

Přehled aktuálních informací Ministerstva financí, informace o důležitých událostech, rozhodnutích a akcích.

Filtr

    1000 výsledků

    Vláda schválila novelu zákona o rozpočtovém určení daní

    Vláda na dnešním jednání schválila novelu zákona o rozpočtovém určení daní (RUD), jejímž cílem je nejen posílení daňových příjmů krajů, ale hlavně vyšší transparentnost při přerozdělování sdílených daní. Parametry jejich nového propočtu mezi jednotlivé kraje respektují návrh Asociace krajů ČR, který byl akceptován výraznou většinou členů.

    Vláda schválila zákon o Národní rozvojové bance

    Vláda dnes schválila návrh zákona o Národní rozvojové bance (NRB). Umožní bance vydávat dluhopisy, které budou v případě předchozího souhlasu MF a délce splatnosti vyšší než 1 rok kryty státní zárukou. To bance usnadní přístup k cizím zdrojům kapitálu pro její rozvojovou činnost. Část peněžních prostředků bude NRB nově vést na účtech Státní pokladny v ČNB do doby jejich použití v konkrétních programech, čímž pomůže ke snížení nákladů na správu a řízení státního dluhu. Vláda rovněž schválila doprovodný zákon, díky kterému stát získá možnost budoucí vlastnické integrace NRB s Českou exportní bankou (ČEB).

    Materiály na jednání vlády dne 7. května 2024

    • Bod č. 2 - Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení výnosů některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům (zákon o rozpočtovém určení daní), ve znění pozdějších předpisů
    • Bod č. 3 - Návrh zákona o Národní rozvojové bance
    • Bod č. 4 - Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o Národní rozvojové bance
    • Bod č. 12 - Změna příslušnosti hospodařit s akciemi společnosti ČEZ, a. s., se kterými je příslušný hospodařit Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

    Další články

    Zobrazit formulář

    Kontaktní formulář

    Toto pole nevyplňujte!!!

    Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.