CZ EN

MIB úspěšně umístila další emisi cenných papírů v českých korunách

14. září 2021 MIB úspěšně navázala na emisi cenných papírů v českých korunách z dubna 2021, kdy k původní emisi v objemu 2,5 mld. CZK vydala dodatečnou emisi v objemu 1,25 mld. CZK. Celá transakce byla podpořena úspěšnými jednání s investory v rámci prezentace výsledků banky za první pololetí roku 2021. Kvůli enormnímu zájmu mezi investory musel být plánovaný objem emise navýšen o 25 %.

Organizátorem emise jako v předchozích případech byla Erste Group Bank AG. Emise MIB v českých korunách v roce 2021 dosáhla 3,75 mld. CZK, což je vůbec největší objem dluhopisů vydaných emitentem z kategorie tzv. supranationals v této měně a největší emise v historii MIB. Bance se navíc podařilo udržet i v tomto případě trend negativní sazby pro euro po swapu.

Tato úspěšná emise potvrzuje důvěru investorů v činnost a strategii MIB na evropských trzích. Do aktuální emise se mimo jiné zapojilo 9 českých a 1 německý investor.

  • Celá tisková zpráva k dispozici zde
Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.