CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j.: MF-19357/2018/10/789 IK

Dotaz:

"Ministerstvo financí a Generální finanční ředitelství na základě směrnice Rady 2011/16/EU o správní spolupráci v oblasti daní (Výměna informací z vlastního podnětu), obdržely v roce 2014 informace od německého Finančního úřadu v Chemnitz o smlouvách mezi Agrofert Deutchland, Bischofswerda a Farmou Čapí hnízdo.

Zdvořile žádám podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím o odpovědi na dále uvedené otázky:
1) Zda jste zahájili na základě informace od německého Finančního úřadu v Chemnitz nějaké řízení vůči českým daňovým subjektům? (nechceme znát konkrétní subjekty s ohledem na zákonnou povinnost mlčenlivosti)
2) Byla tato řízení již ukončena? Pokud ano, bylo výsledkem doměření daně? Pokud byla daň doměřena, o jakou daň se jednalo (např. DPH, DPPO atp.) a jak vysoký byl doměrek na každém jednotlivém druhu daně?
3) Byl na základě podnětu od německého Finančního úřadu v Chemnitz dán podnět orgánům činným v trestním řízení?
4) Pokud jste na základě informace od německého Finančního úřadu v Chemnitz nezahájili žádné řízení, jaký byl právní důvod takového postupu?

Zdůrazňuji, že nežádám informace o konkrétních subjektech, ale žádám informace ryze obecné, které povinný subjekt může bez dalšího vydat a směřují jen k veřejné kontrole činnosti povinného subjektu." 

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.