CZ EN

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím - Č. j.: MF-32 904/201310/259 IK

Dotaz

Teprve nedávno jsem získal dokumentaci o prodeji činžovního domu s pozemkem, který můj zemřelý otec Emil Schinzel, nar.1907, spolu se svým bratrem Josefem Schinzelem, nar.1909 prodali v roce 1966 ve Vídni. Jedná se o činžovní dům s pozemkem ve Vídni XIV, Breitenser Strasse 19. Činžovní dům je třípatrový rohový s 19 byty, třemi obchody a dílnou. Dům byl postaven v roce 1907 a do doby prodeje i do dnešních dnů byl pravidelně a svědomitě udržován a za války nebyl poškozen. S ohledem na jeho polohu v širším centru Vídně a jeho stav se mi jeví částka, 25.000,- švýcarských franků, kterou obdržel můj otec za idealní polovinu naprosto nepřiměřená. Dům byl po celou dobu pojištěn a v době prodeje nebyly na něm žádné dluhy.

K prodeji domu došlo pod nátlakem státu. Šlo o programované a organisované zneužívání moci státu, kdy byl můj otec nucen k prodeji pod výhrůžkou různých nepříjemností vůči rodině. Otec dům zdědil v roce 1946 po zemřelém strýci. Po celou dobu 20 let se o dům rodina svědomitě starala a rozhodující část nájmu byla použita na opravy a údržbu. Domnívám se právem, že v případě mého otce šlo československému státu o to, využít jeho majetku v zahraničí k získání valut pro stát prodejem majetku pod nátlakem a za nevýhodnou cenu pro mého otce. Popsanou záležitost považuji za majetkovou křivdu spáchanou na mém otci. Celou záležitost prodeje vůbec nevyřizoval můj otec, věc - znovu opakuji s nátlakem vyřizoval Československý spolek věřitelů, národní správa, Dražického náměstí č. 7, Praha 1.

Žádám informaci, na který orgán státní správy se mám obrátit s žádostí o nápravu výše popsané majetkové křivdy.

Odpověď

Dokumenty ke stažení

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.