CZ EN

Provedení změn v nastavení testovacího prostředí pro ověření webových služeb RIS ZED

Ministerstvo financí informuje, že v rámci plánované odstávky prostředí Testování třetích stran IISSP (T3S IISSP) provede v termínu 11. – 24. 5. 2022 technické změny s cílem konsolidovat funkcionality a procesy pro integrační testování Rozpočtového informačního systému – Zjednodušené evidence dotací (RIS ZED). 

Během odstávky bude sjednoceno celé prostředí pro testování funkcionalit RIS ZED do testovacího prostředí RIS ZED, které bylo dosud dostupné pouze pro koncové uživatele (tj. testující přes zástupce ZED_TEST). Nově bude do tohoto prostředí přesměrována komunikace webových služeb RIS ZED publikovaných v T3S IISSP. Uživatelé tak nadále budou moci přistupovat k datům programů a akcí RIS ZED v jednom prostředí nezávisle na tom, zda byly vytvořeny uživatelem přímo v RIS ZED, nebo v něm registrovány pomocí rozhraní. 

Provedená změna dále rozšíří možnosti integračního testování poskytovatelů dotací, protože umožní provázat testovací systémy IISSP a RIS ZED v rámci Testovacího prostředí třetích stran. V testovacím prostředí RIS ZED tedy bude možné využít data rozpočtu, resp. čerpání skutečnosti z IISSP, a naopak v testovacím systému RISRE IISSP budou dostupná data akcí, založená v testovacím systému RIS ZED.

Tato změna nebude mít žádný dopad na technické nastavení ani na strukturu služeb a dat RIS ZED publikovaných v prostředí T3S IISSP. Všechny doposud založené programy a agregační akce budou i v konsolidovaném testovacím prostředí RIS ZED. Akce, které byly uživatelsky založeny přímo v testovacím prostředí RIS ZED, budou dostupné i nadále, akce založené prostřednictvím testovacího rozhraní nebudou přeneseny a je nutné je případně znovu registrovat v testovacím prostředí RIS ZED. 

Zdroj: MF – Kompetenční centrum IISSP, kc.zed@mfcr.cz  

 

Související informace: 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.