CZ EN

Informace o přijatých a vyřízených stížnostech, peticích a podnětech za rok 2019

Ministerstvo financí přijalo v roce 2019 celkem 826 podání, z toho 536, včetně 2 petic, bylo určeno k vyřízení. Zbylých 290 podání bylo pro obsahovou nevyužitelnost odloženo. 114 podání bylo anonymních, tzn. neobsahovala identifikaci podatele. Lze shrnout, že počet podání evidovaných k vyřízení byl v roce 2019 přibližně stejný jako v roce 2018. Naopak došlo k poklesu odložených podání (o 30), tj. podání pro práci ministerstva nevyužitelných. Nejvíce podání směřovalo podle věcného obsahu do následujících oblastí: daňové úniky včetně EET, hospodaření územních samosprávných celků a finanční správa.

Pokud jde o formu podání, převládalo i v roce 2019 elektronické zasílání. Celkem bylo takových podání přijato 377, z toho 287 formou e-podání (z elektronické adresy) a 90 datovou zprávou. V listinné formě (dopisem) bylo přijato 156 podání. Formu ústního podání při osobní návštěvě ministerstva využili tři podatelé.

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.