CZ EN

Reakce FNM na článek Týdnu o privatizaci Českého Telecomu

Časopis Týden dnes ve článku autorů Roberta Zelenky a Miroslava Motejlka s názvem Podivná privatizace uvádí, že „…meziresortní komise mění podmínky v průběhu privatizace“ a „…že nikdo nedokáže vysvětlit, co znamená pojem významná telekomunikační společnost“.
Tyto informace se nezakládají na pravdě.

Meziresortní komise pro privatizaci Českého Telecomu na svém zasedání 15.února vymezila pojmy „významný telekomunikační operátor“ a „podstatný vliv“ následujícím způsobem: „Významný kvalifikovaný telekomunikační operátor“ znamená provozovatele telekomunikačních sítí nebo poskytovatele telekomunikačních služeb, který v každém ze tří posledních ukončených účetních období měl tržby vyplývající nebo související s poskytováním telekomunikačních služeb nebo s provozováním telekomunikačních sítí vyšší než 500 mil. Euro.

„Podstatný vliv“ znamená, že příslušný operátor má v držení nejméně 20% akciový podíl na konsorciu a současně v něm vykonává nejméně 20 % hlasovacích práv.

Uchazeči následně (již v minulém týdnu) obdrželi od poradců tzv. procesní dopis, který obsahoval instrukce pro další kolo privatizace včetně výše uvedené definice. V žádném případě se tedy nejedná o změnu podmínek výběrového řízení ani manipulaci ze strany komise. Všichni registrovaní uchazeči jsou vždy včas a úplně informováni v souladu s požadavky na maximální transparentnost veřejného výběrového řízení.

Petra Krainová
Mluvčí FNM ČR

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.