CZ EN

Hospodaření České konsolidační agentury za tři čtvrtletí roku 2006

TISKOVÁ ZPRÁVA - Hospodaření České konsolidační agentury za tři čtvrtletí roku 2006

Hospodaření České konsolidační agentury (ČKA) za devět měsíců letošního roku skončilo ztrátou 2,011 miliardy korun. To je o jednu miliardu lepší výsledek, než jaký předpokládal plán.

Z postoupení pohledávek ČKA letos zaznamenala zisk ve výši 366 milionů korun. Výtěžnost z postupovaných pohledávek (téměř 27 procent) se blíží loňskému výjimečnému roku, v němž agentura vykázala poprvé v historii zisk - přes 1,4 miliardy korun.

Na výsledek hospodaření ČKA k 30.9. 2006 měl vliv především proces postupného ukončování obchodní činnosti. Více než polovina ztráty (1,2 miliardy) jde na vrub převzetí jmění dceřiných společností Konpo a Česká finanční. V červnu tohoto roku také agentura uzavřela etapu obchodování s individuálními pohledávkami.

ČKA se daří dále významně snižovat bilanční sumu, meziročně poklesla téměř o polovinu z 83 miliard na současných 43 miliard korun.

Inkaso za devět měsíců dosáhlo hodnoty 6,319 miliardy korun, což je především díky vyššímu inkasu z pohledávek o 746 milionů korun nad stanovený plán.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.