CZ EN

ČKA je v kontaktu s účastníkem transakce s penězi společnosti Galileo Real

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura je v kontaktu s účastníkem transakce s penězi společnosti Galileo Real

Česká konsolidační agentura (ČKA) iniciovala kontakt s MUDr. Milošem Skořepou, jedním z veřejně jmenovaných účastníků transakce, při které odešlo ze společnosti Galileo Real 500 milionů korun. Skořepa ČKA potvrdil, že prostředky převzal do své správy, a to prostřednictvím společnosti, kterou ovládá. Zároveň potvrdil, že je mu zřejmý původ těchto prostředků a nabídl ČKA spolupráci při zajištění a vrácení těchto zdrojů.

ČKA momentálně podniká kroky k ověření správnosti takto získaných informací. Ačkoliv je ČKA otevřena této spolupráci, nespoléhá na ni. Tímto postupem tak nejsou dotčeny ostatní kroky, které v této věci ČKA nezávisle podniká prostřednictvím svých českých a mezinárodních poradců. Případný postup v rámci trestního řízení je v rukou Policie České republiky.

Generální ředitel ČKA Zdeněk Čáp se zatím brání jakémukoliv optimismu: „Jednání s panem Skořepou sice přinesla určitý posun a je rozhodně pozitivní, že k nim došlo, ale dokud nebudou prostředky zpátky na účtech společnosti Galileo, nemůžeme hovořit o úspěchu. Proto paralelně postupujeme i dalšími cestami tak, abychom minimalizovali potenciální ztráty.“

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.