CZ EN

Česká konsolidační agentura nabízí blok pohledávek v objemu 3,4 mld. Kč

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura nabízí blok pohledávek v objemu 3,4 mld. Kč

Česká konsolidační agentura (ČKA) dnes v souladu se záměrem vyhlásila poslední veřejné výběrové řízení na prodej bloku pohledávek ze svého portfolia v objemu 3,4 miliardy korun.

Blok obsahuje 3 skupiny pohledávek:

  • pohledávky za zemřelými osobami, kde nebylo dosud ukončeno dědické řízení nebo likvidace dědictví
  • pohledávky za právnickými osobami vymazanými z obchodního rejstříku bez právního nástupce
  • pohledávky za právnickými osobami, u nichž se výmaz dá předpokládat a kde existuje zajišťovací prostředek a pohledávky, které nebyly zařazeny do tzv. zbytkových bloků z důvodu právní vady, která byla již zhojena.

Termín pro podávání přihlášek do soutěže byl stanoven na 18. prosince 2006. Závazné cenové nabídky pak uchazeči, kteří splní kvalifikační kritéria, budou předkládat 27. února 2007. Vyhlášení vítěze výběrového řízení ČKA očekává v březnu příštího roku.

„Prodej bloku ČKA 106 fakticky uzavírá velmi úspěšnou etapu prodeje bloků pohledávek, což potvrzuje účast významných tuzemských i mezinárodních investorů v jednotlivých transakcích. Od podzimu 2004, kdy ČKA zahájila nový systém blokových prodejů, nabídla investorům ve 20 tranších portfolio pohledávek v celkové hodnotě více než 100 miliard korun“, uvedl generální ředitel ČKA Zdeněk Čáp.

Jana Szukalská,
ředitelka odboru marketingu a komunikace, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.