CZ EN

Česká konsolidační agentura neuzavře smlouvu na kapitálové životní pojištění zaměstnanců

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura neuzavře smlouvu na kapitálové životní pojištění zaměstnanců

Česká konsolidační agentura (ČKA) ustupuje od záměru uzavřít smlouvu na kapitálové a životní pojištění pro své zaměstnance.

Cílem ČKA, jejíž životnost je omezena koncem roku 2007, je udržet klíčové zaměstnance až do tohoto termínu. Kapitálové životní pojištění mělo být stabilizačním nástrojem, který přispěje k zachování stávajícího trendu výborných hospodářských výsledků, rostoucího inkasa a rychle klesající bilanční sumy.

ČKA vyhlásila v souladu se zákonem veřejnou zakázku na výběr pojišťovny. Do programu přitom měli být zahrnuti výhradně řadoví zaměstnanci ČKA, nebyl určen členům statutárních orgánů, tj. představenstva a dozorčí rady.

Vzhledem k situaci, kdy se v posledních měsících daří brzdit trend odchodů obtížně nahraditelných specialistů, ČKA se po zvážení všech okolností rozhodla od svého záměru odstoupit. Pokud by však v krátké budoucnosti nastal výrazný odliv klíčových zaměstnanců, ČKA nevylučuje, že se k myšlence určitého stabilizačního nástroje vrátí.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.