CZ EN

Zástupci ČKA a společnosti Monarch dnes podepsali smlouvy o prodeji skupiny Trustfin

TISKOVÁ ZPRÁVA - Zástupci ČKA a společnosti Monarch dnes podepsali smlouvy o prodeji skupiny Trustfin

Představitelé České konsolidační agentury (ČKA) a zástupce společnosti Monarch Machinery LLC (Monarch) dnes podepsali smluvní dokumentaci k transakci, po jejímž vypořádání Monarch ovládne společnosti Trustfin, akciová společnost a Uniplet Třebíč, a.s.

Předmětem smluv je úplatný převod akcií společnosti Trustfin a Uniplet, dále postoupení všech pohledávek, které má ČKA za společnostmi skupiny Trustfin.

České konsolidační agentuře se tak podařilo pro TRUSTFIN získat strategického partnera a úspěšně naplnit rozhodnutí dané usnesením Vlády České republiky č. 399 z 28. dubna 2004. ČKA převzala aktiva skupiny Trustfin v průběhu let 2002 až 2003 od ČSOB, resp. IPB a jejich prodej, vzhledem k již vytvořeným opravným položkám, nebude mít negativní dopad do jejího hospodaření. Kromě stabilizace společností přinese vstup zahraničního partnera sociální efekt, zejména z pohledu udržení zaměstnanosti v regionu.

Monarch je americká rodinná společnost s výrazným postavením na trhu velkoprůměrových pletacích strojů. Očekává se, že její vstup do skupiny TRUSTFIN bude zejména pozitivním impulsem pro tradičního českého výrobce maloprůměrových pletacích strojů, společnost Uniplet, a zároveň přinese šanci k rozvoji a nalezení nových obchodních příležitostí pro společnost Trustfin, výrobce tkacích stavů. V minulých letech se Trustfin i Uniplet potýkaly s nemalými ekonomickými potížemi danými situací na jejich klíčových trzích a vysokým úvěrovým zatížením.

Poradci České konsolidační agentury při prodeji akciového podílu a souvisejících pohledávek byly společnosti CA IB Corporate Finance a.s. a Salans, v.o.s.

Jiří Pekárek, tiskový mluvčí České konsolidační agentury

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.