CZ EN

Česká konsolidační agentura získala 1. místo v prestižní soutěži Microsoft Industry Awards 2004

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura získala 1. místo v prestižní soutěži Microsoft Industry Awards 2004

Česká konsolidační agentura (ČKA) získala 1. místo v prestižní soutěži Microsoft Industry Awards 2004 v kategorii Nejlepší řešení pro bankovnictví, pojišťovnictví a správy financí. ČKA uspěla v konkurenci renomovaných softwarových společností s aplikací CDT, což je systém primárně určený pro správu pohledávek.

Ocenění každoročně uděluje společnost Microsoft svým partnerům, kteří inovativním způsobem využívají nové technologie v řešeních pro zákazníky. V tomto roce se soutěže zúčastnilo 33 společností, které prezentovaly 41 řešení. Hodnotícím kritériem při výběru jednotlivých řešení bylo využití nových Microsoft technologií, rozsah projektu a přínos pro zákazníka.

Hlavní aplikační doménou aplikace CDT je správa pohledávek, obsahuje ale i řadu rozšiřujících modulů. Celý produkt je postaven na technologiích od firmy Microsoft, především na centrální databázi Microsoft SQL Server 2000 a aplikační nadstavby používající .NET. Velká pozornost byla věnována přípravě programových nástrojů a pomůcek. Výsledkem je vytvoření vlastního produktu „Template“, což je šablona pro generování ASPX stránek. Tento systém snížil několikanásobně (řádově několik sekund) čas potřebný pro vytvoření unifikované ASPX stránky nad jakýmkoliv SQL dotazem.

Systém začal vznikat na konci roku 2002 pro interní potřeby ČKA. Od té doby se dále rozvíjí a od původního prostého prezentačního rozhraní pro data obsažená v bankovním systému se stal také nástrojem pro správu dat a informací. Ty vycházejí nejen z uvedeného bankovního systému spjatého přímo se samotnými obchodními transakcemi, ale slouží i pro další účely, od správy obchodních případů až po správu workflow. Hlavními přínosy pro ČKA jsou zvýšení efektivity práce uvnitř Agentury, centralizace aplikací a dat, zvýšení flexibility a snížení celkových nákladů.

Díky těmto vlastnostem se aplikace CDT dočkala implementace i v několika jiných finančních institucích, jako např. v eBance nebo Slovenské konsolidačné a.s.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí ČKA

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.