CZ EN

Česká konsolidační agentura žaluje něktré rozsudky arbitrážního soudu

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura žaluje některé rozsudky arbitrážního soudu

Česká konsolidační agentura (ČKA) podala žaloby na zrušení několika rozhodčích nálezů, na základě nichž byla nucena zaplatit společnosti EC Group, a.s. částku přibližně 376 milionů korun. Jedná se o pohledávky za pěti klienty.

Důvodem pro tento krok je zjištění, že společnost EC Group mimo jiné nesdělila rozhodčímu soudu podle ČKA důležité informace, které by měly nepochybně vliv na jeho rozhodnutí.

Některé pohledávky, které společnost EC Group koupila od ČKA a v rozhodčím řízení se domáhala, že na ni nebyly platně postoupeny, přitom byly již jiným soudem pravomocně EC Group přiznány.

Spor, který řešil loni na podzim Rozhodčí soud při Hospodářské komoře České republiky, se týkal 80 z celkového počtu zhruba 950 pohledávek postoupených v rámci bloku firmě EC Group v roce 2002. ČKA uspěla v rámci arbitráže v případě 56 pohledávek. Z 24 pohledávek, u nichž neuspěla, 19 pohledávek pochází z Konsolidační banky z let 1991-1992.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí ČKA

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.