CZ EN

Česká konsolidační agentura upsala dluhopisy SŽDC

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura upsala dluhopisy SŽDC

Česká konsolidační agentura (ČKA) jako aranžér úspěšně zabezpečila vydání dluhopisů státní organizace Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) v celkovém objemu 7 miliard korun. ČKA byla aranžováním emise pověřena v souladu s usnesením Vlády ČR z 10.9. 2003.

Jde o první emisi dluhopisů SŽDC, jejíž výtěžek bude sloužit k financování závazků, které SŽDC převzala od bývalé státní organizace České dráhy.

V souvislosti s vydáním emise dluhopisů SŽDC ISIN CZ0003501397, jejímž vedoucím manažerem je ČKA, byla dne 20.2.2004 podepsána Smlouva o upsání a koupi dluhopisů a Smlouva mezi manažery, kterými jsou významné banky působící v ČR.

Dluhopisy byly vydány s emisním kurzem 99,988 % a budou úročeny pevnou úrokovou sazbou ve výši 4,60 % p.a. Výnos dluhopisů byl odvozen od výnosů státních dluhopisů. Datum emise je 3.3.2004 a datum splatnosti 3.3.2011. Parametry emise byly vhodně nastaveny tak, aby umožnily emitentovi vydat plný objem emise za nákladů odpovídajících státnímu riziku dluhopisů.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.