CZ EN

Česká konsolidační agentura nabízí dva regionální bloky pohledávek

TISKOVÁ ZPRÁVA - Česká konsolidační agentura nabízí dva regionální bloky pohledávek

Česká konsolidační agentura (ČKA) nabízí zájemcům k odkupu dva regionálně zaměřené bloky pohledávek. Tyto pohledávky vznikly z titulu nesplácení leasingových smluv za fyzickými a právnickými osobami a pocházejí od dceřiné společnosti České spořitelny Corfina (nyní Leasing České spořitelny, a.s.).

Dnes začíná dvoukolové veřejné výběrové řízení, přičemž druhé kolo proběhne formou licitace za účasti notáře. Jediným kritériem úspěšnosti je předložená cena.

První blok je složen z klientů z Prahy a středních Čech a tvoří jej 17 pohledávek v nominální hodnotě 4 miliony korun. Druhý blok z regionu Brno a jižní Morava zahrnuje 21 pohledávek v nominální hodnotě 5,7 milionu korun.

Bloky jsou nabízeny v termínu od 26.8. do 29.9. 2004.

Podrobné informace a podmínky výběrového řízení lze nalézt na internetových stránkách ČKA.

ČKA dosud úspěšně prodala 12 podobných regionálně zaměřených bloků pohledávek v celkovém objemu zhruba 109 milionů korun. Nejvyšší dosažená výtěžnost vzhledem k nominální hodnotě činila více než 13 procent.

Jiří Pekárek,
tiskový mluvčí, Česká konsolidační agentura

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.