CZ EN

Tiskové avízo k mezinárodnímu workshopu s názvem Nová regulace finančních trhů

Tiskové avízo / Press Notice / Avis d'information à l'attention de la presse

V Praze 12.06. 2009

V Praze proběhne mezinárodní workshop s názvem „Nová regulace finančních trhů“

Ve dnech 12.-13. června bude Praha hostit mezinárodní workshop „Nová regulace finančních trhů“ („Towards a new financial regulatory framework“) Setkání organizuje Ministerstvo financí pod hlavičkou českého předsednictví. Uskuteční se v historických prostorách Kaiserštejnského a Malostranského paláce a vedle expertů z členských států EU se jej zúčastní také představitelé Evropské komise.

Regulace v oblasti bankovnictví, pojišťovnictví a ratingových agentur spolu s chystanou regulací hedgeových fondů a dohledu nad institucemi finančního trhu – právě tato témata na setkání v Praze zazní. Workshop by však neměl být pouze reflexí úspěchů českého předsednictví na poli finančních služeb, ale také příležitostí pro neformální výměnu názorů o možné budoucí podobě regulace dané oblasti.

Sektor finančních služeb se stal v průběhu českého předsednictví jednou z klíčových oblastí zájmu Společenství, a to zejména s ohledem na probíhající finanční a ekonomickou krizi. Na ni navázal značný počet legislativních návrhů.

Radka Kohutová,
tisková mluvčí MF ČR pro CZ PRES

Logo - České předsednictví v Radě EU 2009

Dokumenty ke stažení

 

 

Doplňující informace (ze dne 23. července 2009)

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.