CZ EN

Informace k převodům výnosů daní do rozpočtů obcí a krajů od 1. 1. 2013 (Informace GFŘ)

Informace k převodům výnosů daní do rozpočtů obcí a krajů od 1. 1. 2013 (Informace GFŘ)

Dne 1. lednu 2013 vstoupil v účinnost zákon č. 456/2011 Sb., o Finanční správě České republiky, ve znění pozdějších předpisů, který nahradil zákon č. 531/1990 Sb., o územních finančních orgánech, ve znění pozdějších předpisů. V  souvislosti s  výše  uvedenou  legislativní   změnou  došlo   od 1. 1. 2013   ke   vzniku 14 nových finančních úřadů s krajskou územní působností, které budou převádět nároky na celostátních hrubých výnosech daní (např. daně z přidané hodnoty, daně z příjmů) a nároky na výnosech daní (např. daně z nemovitostí) do rozpočtů obcí a krajů.

Konkrétně budou peněžní prostředky zasílány obcím a krajům pouze z bankovních účtů nově vzniklých (krajských) 14 finančních úřadů a Specializovaného finančního úřadu se sídlem v Praze, který vznikl již k 1. 1. 2012. Celé číslo bankovního účtu finančního úřadu má tři části a skládá se z předčíslí účtu, čísla účtu a kódu banky (vždy kód 0710). Předčíslí účtu identifikuje druh daně, jejíž výnos je příjemci převáděn. Číslo účtu (tzv. matrika bankovního účtu) jednoznačně určuje finanční úřad, který převedl peněžní prostředky na účet obce nebo kraje. Pro jednotlivé finanční úřady jsou tato čísla uvedena v následující tabulce Matriky bankovních účtů FÚ - od 1.1.2013 

  • Zdroj: Generální finanční ředitelství (GFŘ) , publikováno 11.01.2013

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.