CZ EN

Neformální setkání ministrů financí a hospodářství (ECOFIN) zemí EU

Ve dnech 9. – 10. září 2016 se v Bratislavě konalo za účasti guvernérů centrálních bank neformální zasedání ministrů financí a hospodářství zemí EU. Českou republiku na jednání zastupovala náměstkyně ministra financí pro mezinárodní vztahy paní Lenka Jurošková. Za Českou národní banku se zúčastnil pan guvernér Jiří Rusnok.

Neformální setkání bylo rozděleno do několika částí. Pracovní oběd byl věnován diskusi o budoucnosti hospodářských politik EU, v rámci které ministři zhodnotili, zda je aktuální rámec dostatečný pro řešení současných výzev jako je např. Brexit či uprchlická krize.

V dalším bloku se ministři společně s guvernéry centrálních bank zabývali prohlubováním Hospodářské a měnové unie, konkrétně pak posílením jejího fiskálního pilíře. Druhý den jednání byla diskutována dvě témata, a to aktuální daňové otázky a Investiční plán pro Evropu. V prvním případě se ministři soustředili na otázky jistoty v oblasti daní a boje proti daňovým únikům. Ve druhém případě byly prezentovány výsledky dosavadního fungování Evropského fondu pro strategické investice a Evropského centra pro investiční poradenství.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.