CZ EN

Na Ministerstvu financí proběhlo zasedání konstituence EBRD

Na Ministerstvu financí proběhlo včera zasedání konstituence Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD), kterého se účastnili zástupci České republiky, Slovenska, Chorvatska, Gruzie a Maďarska. Tématem zasedání byla zejména příprava rozpočtu banky na rok 2020, nový strategický rámec pro období 2021 – 2025 nebo postavení EBRD v budoucí evropské rozvojové architektuře.

EBRD je jednou z klíčových mezinárodních finančních institucí, jejichž je Česká republika členem. V současné době je EBRD aktivní a svůj transformační mandát naplňuje ve 40 zemích od střední Evropy po střední Asii, západní Balkán a jižní a východní Středomoří. Ministerstvo financí se dlouhodobě snaží podporovat zapojení českých subjektů do projektů EBRD.

Zástupci členských zemí EBRD se pravidelně setkávají jednou ročně za účelem výměny informací a koordinace pozic u zásadních otázek řešených na půdě EBRD.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.