CZ EN

Informace ke vstupu v platnost nové smlouvy o zamezení dvojímu zdanění s Dánskem

Ministerstvo financí ČR oznamuje, a to na základě informací obdržených z ústředí Ministerstva zahraničních věcí ČR, že dne 17. prosince 2012 vstoupila v platnost SMLOUVA MEZI ČESKOU REPUBLIKOU A DÁNSKÝM  KRÁLOVSTVÍM O ZAMEZENÍ DVOJÍMU ZDANĚNÍ A ZABRÁNĚNÍ DAŇOVÉMU ÚNIKU V OBORU DANÍ Z PŘÍJMU, která byla podepsána, včetně Protokolu, který tvoří její nedílnou součást, dne 25. srpna 2011 v Praze.

Ustanovení Smlouvy se provádějí:

  1. pokud jde o daně vybírané srážkou u zdroje, na příjmy vyplácené nebo připisované k 1. lednu 2013 nebo později;
  2. pokud jde o ostatní daně z příjmů, na příjmy za každý daňový rok začínající 1. ledna 2013 nebo později.

Smlouva mezi vládou Československé socialistické republiky a vládou Dánského království o zamezení dvojího zdanění v oboru daní z příjmu a z majetku, která byla podepsána v Praze dne 5. května 1982 (jejíž nedílnou součást tvoří Protokol podepsaný v Praze dne 11. září 1992), přestala být v platnosti a přestala se provádět ve vztahu mezi Českou republikou a Dánským královstvím dnem 1. ledna 2013.

Nová daňová smlouva s Dánskem bude publikována ve Sbírce mezinárodních smluv v nejbližší možné době. Do té doby lze do Smlouvy nahlédnout buď na Ministerstvu financí ČR či na Ministerstvu zahraničních věcí ČR.

  • Zdroj: MF - 15 - odbor Daně z příjmů; 153 - odd. Mezinárodní daňové vztahy
Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.