CZ EN

Neformální videokonference ministrů financí EU dne 9. 6. 2020

Dnes odpoledne proběhne neformální videokonference ministrů financí zemí Evropské unie. Za Českou republiku jednání povede místopředsedkyně vlády a ministryně financí, paní Alena Schillerová.

Ministři si vymění názory na Evropský nástroj obnovy (European Recovery Instrument), který Evropská komise představila 27. května v rámci tzv. Plánu obnovy. Komise navrhuje na oživení ekonomiky z dopadů pandemie způsobené COVID-19 opatření ve výši 750 mld. EUR a úpravy v připravovaném Víceletém finančním rámci EU pro léta 2021 – 2027.

Ministrům bude rovněž představen tzv. jarní balíček k evropskému semestru 2020, který Komise vydala 20. května. Komise předpokládá hlubokou recesi a nerovnoměrnou hospodářskou obnovu, navýšení nezaměstnanosti a prohloubení deficitu a dluhu veřejných financí. Návrhy doporučení členským státům (CSR) se proto zaměřují jak na okamžitou odpověď na krizi, tak na reformy a investice, které by pomohly ekonomice dostat se zpět na cestu k udržitelnému růstu.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.