CZ EN

Setkání zástupců České republiky a Spojeného království k tématu systému řízení a kontroly veřejných financí

Dne 12. května 2022 se uskutečnila setkání zástupců Centrální harmonizační jednotky Ministerstva financí se zástupci Vládní agentury pro interní audit (GIAA) a zástupci Pokladnice Jejího Veličenstva (HM Treasury) Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. 

Účelem těchto setkání byl sběr příkladů dobré praxe a diskuse nad silnými stránkami systému řízení a kontroly veřejných financí ve Velké Británii. Na setkání s Vládní agenturou pro interní audit byla diskutována především postupná centralizace funkce interního auditu ve veřejné správě Velké Británie, politická nezávislost interního auditu, funkčnost pouze metodicky upravovaného prostředí interního auditu a hodnocení kvality interního auditu. Zástupci HM Treasury představili české delegaci řadu příruček, na základě kterých se řídí veřejné finance a popsali postupy pro schvalování veřejných výdajů, naplňování a hodnocení principu „value for money“ a řízení rizik. 

Získané materiály a poznatky budou použity jako vstupy do analýzy britského systému řízení a kontroly veřejných financí ve veřejné správě. Tato analýza bude následně v souladu s cíli projektu Posílení řízení a kontroly veřejných financí použita jako jeden z podkladů při přípravě návrhu věcného záměru zákona o řízení a kontrole veřejných financí.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.