CZ EN

Setkání zástupců České republiky a Lotyšska k tématu systému řízení a kontroly veřejných financí

Ve dnech 12. a 13. dubna 2022 se uskutečnila setkání zástupců Centrální harmonizační jednotky Ministerstva financí se zástupci Ministerstva financí Lotyšské republiky, Státní pokladny Lotyšské republiky a Státního kontrolního úřadu Lotyšské republiky.

Účelem těchto setkání byl sběr příkladů dobré praxe a diskuse nad klady a zápory systému řízení a kontroly veřejných financí v Lotyšské republice. Hlavními tématy byla pravidla interního auditu, vnitřního kontrolního systému a finančních kontrol, a to jak na úrovni státní správy, tak na úrovni územní samosprávy.

Získané poznatky budou použity jako vstupy do analýzy lotyšského systému finančního řízení ve veřejné správě. Tato analýza bude následně v souladu s cíli projektu Posílení řízení a kontroly veřejných financí použita jako jeden z podkladů při přípravě návrhu věcného záměru zákona o řízení a kontrole veřejných financí.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.