CZ EN

Setkání zahraničních expertů k Analýze regulace řízení a kontroly veřejných financí

Dne 13. června 2022 se uskutečnilo setkání zástupců Centrální harmonizační jednotky Ministerstva financí, Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity a zahraničních expertů.  Zahraniční experti zpracovávají v projektu Posílení řízení a kontroly veřejných financí Analýzu regulace řízení a kontroly veřejných financí, která se zaměřuje na identifikaci slabých a silných míst systému řízení a kontroly veřejných financí v České republice, srovnání s vybranými státy a formulaci doporučení dobré praxe. Státy vybrané pro sběr příkladů dobré praxe jsou Itálie, Německo a Francie.

Na jednání, které se uskutečnilo na Ministerstvu financí, dorazili osobně experti z Universita di Bologna, Dauphine Univesité Paris a Università degli Studi di Udine. Prof. Emanuel Padovani z Univerzity di Bologna na jednání prezentoval aktuální verzi analýzy s předběžnými závěry a diskutoval s dalšími účastníky setkání formulace v návaznosti na specifika českého systému řízení a kontroly veřejných financí. Ze strany Ministerstva financí byla za prioritní považována dostatečná fundovanost jednotlivých tvrzení a doporučení plynoucích z analýzy.

Následující den proběhla navazující věcná schůze mezi zástupci Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity a zahraničními experty.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.