CZ EN

Česko udává evropský trend v regulaci hazardu

Praha je letos hostitelkou prestižní mezinárodní konference regulátorů hazardu. V hotelu Alcron bylo 30. května slavnostně zahájeno třídenní setkání Gaming Regulators European Forum (GREF). „Vážíme si, že naši zahraniční partneři tímto způsobem ocenili úspěch naší práce. Je nesmírně pozitivní, že Česko už není kasinem Evropy, ale naopak slouží jako inspirace pro ostatní země, jak nastavit pravidla pro moderní a funkční regulaci hazardu,“ uvedl Zdeněk Hrdlička, zástupce náměstka ministryně financí, který má hazard na starosti.

Hlavními tématy letošní konference jsou dopady otevření trhu s hazardními hrami, zodpovědné hraní a souvislosti mezi penězi a hráčskými závislostmi. „V Nizozemsku a dalších členských zemích se momentálně připravuje nová, moderní legislativa, pro kterou český zákon o hazardních hrách v mnoha ohledech představuje vzor a inspiraci,“ sdělil na úvod konference ředitel odboru Státního dozoru nad hazardními hrami Karel Blaha. „Podstatou našeho zákona nejsou zákazy a tresty, ale nastavení rozumných mantinelů pro bezpečné hraní a zavedení brzd proti vzniku závislosti souběžně s otevřením trhu pro zahraniční provozovatele, kteří u nás až do roku 2016 de facto nesměli legálně působit ani platit daně,“ vysvětlil Karel Blaha.

GREF je Fórum evropských regulátorů hazardních her. Funguje jako platforma, na které se její členské státy setkávají, vzájemně informují o svých politikách v oblasti hazardního hraní a spolupracují v oblasti nových her, výběru daní nebo omezování nelegálního provozování. Členy GREF je 28 evropských států, z nich většinu tvoří členské země EU, ale také Norsko, Černá Hora nebo ostrov Alderney. Předchozí ročníky konference se konaly v Londýně a na Maltě. Úspěch české regulace hazardu ovšem přilákal na pražskou konferenci i zástupce regulátorů ze Singapuru, Kanady, Jihoafrické republiky nebo Kapverdských ostrovů.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.