CZ EN

Informace o úpravě validace u položky v datovém souboru

Informace o úpravě validace u položky UkonceniPrijmuSazekCas datového souboru prilezitost.csv

Aktualizované znění naleznete zde: Aktualizovaný Seznam vstupních kontrol (validací) automatizovaných výstupů a chybových kódů Analytického modulu a obsahu potvrzovacího balíčku


Ministerstvo financí, odbor 73 – Procesní agendy a regulace hazardu, na základě zkušeností z pilotního a ostrého provozu na produkčním prostředí pro poskytování automatizovaného výstupu podle reportingové vyhlášky oznamuje, že dojde k úpravě validací u položky UkonceniPrijmuSazekCas datového souboru prilezitost.csv.

Legislativní text reportingové vyhlášky předvídá, že v případě sázkových příležitostí, které jsou vypsány jako Live, provozovatel již při prvním poskytnutí záznamu reportuje datum a čas ukončení příjmu sázek na tuto sázkovou příležitost. V některých případech však není možné datum a čas ukončení příjmu sázek předem přesně určit.

Vzhledem k tomu, že obsah této položky nemůže být měněn, bude v systému přistoupeno k úpravě tak, aby byly akceptovány také záznamy, jejichž položka UkonceniPrijmuSazekCas je prázdná (NULL) pro záznamy s daty o sázkových příležitostech typu Live. Vzhledem k výše uvedenému bude validace:

  • Prilezitost_2 změněna na: „Pole UkonceniPrijmuSazekCas nesmí být prázdné, pokud pole HraDruh souboru udalost.csv je R“ a
  • Prilezitost_3 odstraněna.

Tuto změnu plánuje Ministerstvo financí na produkční prostředí implementovat 12. 8. 2019 před 13:00, tedy bude aktivní pro všechny automatizované výstupy stažené po tomto čase, mj. pro všechny automatizované výstupy obsahující v názvu 2019081208 a dále i všechny automatizované výstupy dřívější stažené po tomto čase (opravy, pozdě vystavené automatizované výstupy,…).

Nasazení výše uvedené změny na testovací prostředí (Playground) je plánováno na 6. 8. 2019 před 13:00, aby mohla být tato změna otestována rovněž na straně provozovatelů hazardních her.

Do doby implementování změny lze odesílat automatizované výstupy, které budou obsahovat záznamy v souboru prilezitost.csv s prázdnou položkou UkonceniPrijmuSazekCas. Před nasazením změny se však může v některých případech dojít k tomu, že by mohlo být přijetí automatizovaného výstupu z důvodu nesprávné fungujících validací odmítnuto. Pokud by tedy nějaký automatizovaný výstup provozovatele byl odmítnout kvůli chybovým hláškám Prilezitost_2, Prilezitost_3 před nasazením změn validací do produkčního prostředí (tedy před 12.8.2019 13:00), tak bude nutné po nasazení této změny automatizovaný výstup odeslat znovu se stejným obsahem a s vyšší verzí, a to bez ohledu na to, jaký čas uplynul od jeho prvního poskytnutí.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.