CZ EN

Novela zákona o bankách a zákona o spořitelních a úvěrních družstvech publikována ve Sbírce zákonů

Dne 11. srpna 2020 byl ve Sbírce zákonů vyhlášen zákon č. 338/2020 Sb., kterým se mění zákon č. 21/1992 Sb., o bankách, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 87/1995 Sb., o spořitelních a úvěrních družstvech a některých opatřeních s tím souvisejících a o doplnění zákona České národní rady č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, ve znění pozdějších předpisů. V souladu s čl. V zákona nabude zákon účinnosti prvním dnem druhého kalendářního měsíce následujícího po jeho vyhlášení, tj. 1. října 2020.

Zákon posiluje ochranu klientů bank v případech, kdy by došlo k přeměně či jakékoli dispozici s obchodním závodem banky nebo jeho částí, řeší některé problémy spojené s procesem odnímání bankovní licence a zefektivňuje jej a provádí dílčí změny související se zkušenostmi s fungováním českého systému pojištění vkladů. Současně se zákonem provádějí změny technického charakteru za účelem usnadnění výkladu zákona či zpřesnění, resp. doplnění implementace práva Evropské unie.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.