CZ EN

Setkání zástupců české sítě AFCOS se zástupci italské služby AFCOS a úřadu OLAF

Dne 7. prosince 2018 se na Ministerstvu financí konala akce s názvem Round Table – setkání českého a italského AFCOS.

Setkání bylo organizováno v rámci italského projektu „Co-operation project 2“ spolufinancovaného z programu Hercule III. Cílem tohoto projektu je zejména výměna zkušeností a dobré praxe v oblasti boje proti podvodům mezi službami AFCOS jednotlivých členských států Evropské unie. Akce se kromě pěti členů italské delegace z IT AFCOS a Guardia di Finanza zúčastnila rovněž zástupkyně Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF); za českou stranu přizval Centrální kontaktní bod AFCOS také zástupce Národní centrály proti organizovanému zločinu, Generálního ředitelství cel, Nejvyššího státního zastupitelství a Auditního orgánu.

Jak zahraniční, tak domácí zástupci byli potěšeni kvalitní přípravou setkání a odborností jednotlivých příspěvků; všechny vznesené dotazy byly uspokojivě zodpovězeny. Akce byla pozitivně hodnocena všemi zúčastněnými a přispěla k posílení italsko-české spolupráce při ochraně finančních zájmů Evropské unie.

Po pracovní části setkání se všichni zúčastnění přesunuli na Velvyslanectví Italské republiky, kde je přijal velvyslanec F. S. Nisio.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.