CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j. MF-14721/2022/48

Dotaz:

„v dokumentu MF: Důvodová zpráva, která je součástí sady dokumentů "Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti daní a některé další související zákony", zveřejněným 8.5.2022 v Eklepu pro veřejnost je následující popis:

"Při výpočtu odhadu dopadů na inkaso veřejných rozpočtů byly využity agregované údaje z přiznání k dani z příjmů fyzických osob poplatníků, kteří by (dle výše příjmů) splňovali podmínky pro rozšířený paušální režim. Dle údajů z přiznání k dani z příjmů fyzických osob vychází, že podmínky pro zapojení do systému (co se týká výše příjmů) splní méně než 60 tisíc poplatníků."

Žádám tímto dle zákona o přístupu k informacím o "agregované údaje", které jsou zmíněné ve výše citovaném odstavci. Dále žádám o informace o tom, kolik z těchto "méně než 60 tisíc poplatníků" se očekává, že se přihlásí do jednotlivých pásem navržených pro paušální daň (I., II. III.)“

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.