CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č. j. MF-30962/2020/48

Dotaz:

  1. „Na základě jakého podkladu MŽP stanovilo MF odhad výše 70-80 mil EUR - průměrný roční příspěvek České republiky do rozpočtu EU pro roky 2021-2027.
    Podklad dodaný MŽP- existuje nějaký? Pokud ano prosím o jeho zaslání což jsem již v první žádosti žádal.
  2. Děkuji rovněž za vysvětlení řádného názvu nový vlastní zdroj pro financování rozpočtu EU (mnou nazývaný POKUTA). Žádám rovněž o informaci, zda-li je skutečností, že pokud státy budou lépe recyklovat tj. zpracovávat ne pouze třídit (jak je stále mylně uváděno MŽP) na výrobky 65% a více celkového plastového odpadu nebudou muset odvádět žádné odvody za nový vlastní zdroj pro financování rozpočtu EU (mnou nazývané POKUTA)? Rozumím tomu, že název POKUTA je záměrně nahrazován zavádějícím nesrozumitelným a složitým názvem pro občany ČR - nový vlastní zdroj pro financování rozpočtu EU, což z mého pohledu POKUTOU stále zůstává!
  3. Dále žádám o informaci, jak vysoké byly příspěvky ČR do rozpočtu EU hrazené na základě stávajících zdrojů (zdroj založený na výši hrubého národního důchodu jak uvádíte) roků 2017,2018,2019 a odhad na rok 2020. Rozumím tomu správně, že od roku 2021 tento příspěvek již nebude hrazen a je nahrazen novým tj. vlastním zdrojem pro financování rozpočtu EU (mnou nazývaný POKUTA)?
  4. Existují nějaké nástroje či tlak MF na MŽP, který by prokazoval tlak MF na maximalizaci (snížení) nově zaváděného vlastního zdroje pro financování rozpočtu EU? Vaše sdělení na mne dělá dojem, že MF potažmo MŽP je úplně jedno, kolik jednorázových plastových obalů bude skládkováno či spáleno a kolik bude zrecyklováno, neboť se dříve platilo stejně a bude se platit dál jak uvádíte? Stejné vysvětlení uvádí také ředitel odboru odpadů MŽP Jan Maršák ve svých sděleních a dále píše, že nový vlastní zdroj pro financování rozpočtu EU (mnou nazývaný POKUTA) nezaplatí občan, ale že nový vlastní zdroj pro financování ozpočtu EU (mnou nazývaný POKUTA) bude placen z rozpočtu, jako by nevěděl, že rozpočet plní daňoví poplatníci ČR!“

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.