CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j.: MF-21754/2017/10/1555 IK

Dotaz:

S ohledem na současný vývoj cen některých potravin, kdy např. jeden obchod prodává Ramu Clasic za 33,90 Kč, ale řetězce za 44,90 Kč a víc a v akci potom za 24,90 Kč nebo 26,90 Kč, u másla, mléka a mléčných výrobků je to obdobné, nabízí se otázka, zda je dodržován zákon o cenách v části týkající se povinnosti prodejce zahrnovat do ceny toliko přiměřený zisk a ekonomicky oprávněné náklady.

Protože cenové kontroly spadají do povinností ministerstva financí, žádám s odvoláním na zákon o svobodném přístupu k informacím o informace, zdy vůbec a pokud ano tak u kterých obchodníků, u jakých výrobků a s jakým výsledkem byly provedeny kontroly přiměřenosti zisku a oprávněnosti nákladů zahrnutých do cen pro spotřebitele, a to za dobu fungování nynější vlády. 

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.