CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j.: MF-24261/2016/10/1448 IK

Dotaz:

  1. Jistá nadace uvádí ve zprávě o hospodaření, že téměř 80% přijatých finančních prostředků (konkrétně 63.130.843,- Kč) tvořily státní dotace. Jedná se o anomálii, nebo je takováto skladba příjmů nadací běžná?
  2. Tatáž nadace je hlavním donorem neziskové organizace, jejíž předsedkyně je zároveň poradkyní ministra/ministryně, a zakladatelem další neziskové organizace, v jejímž čele stojí dokonce vyšší úřednice příslušného ministerstva. Zaměření jak nadace, tak i jí financovaných neziskových organizací, přímo souvisí s částí agendy ministerstva, přičemž v některých zásadních cílech oficiálním postojům vedení ministerstva zřetelně oponuje. Jinými slovy: stát zde
    dosti velkoryse financuje i aktivity, s nimiž se neztotožňuje, a navíc jsou do nich přímo zapojeni lidé s důležitými pravomocemi v exekutivní oblasti. Nejedná se o zřejmý střet zájmů na straně těchto lidí, a o nezodpovědné vynakládání finančních prostředků ze strany ministerstva?
  3. Nejde z pohledu ministerstva financí o neoprávněné vyvádění finančních prostředků ze státního rozpočtu? 

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

 

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.