CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, č.j.: MF-17625/2015/9002/834 IK

Dotaz:

  1. jaká konkrétní osoba či orgán MF "zvažuje" a "vyhodnocuje" vstup ČR do AIIB? Kdo je za tuto věc zodpovědný? Sám ministr, některý z jeho náměstků, či snad jen nějaký ředitel odboru?
  2. jak dlouho se již dotčená osoba či orgán MF zvažováním a vyhodnocováním zabývá?
  3. to, že jsou zakládajícími členy AIIB země jako Británie, Německo, Francie, Itálie, Rakousko, Švýcarsko, Austrálie, Jižní Korea, Brazílie, Rusko není pro ČR dostatečnou motivací a důvodem pro vstup do AIIB, že se pořád "zvažuje"?
  4. je pro MF přítomnost Ruska důvodem k budoucí absenci ČR v AIIB, případně momentálně k zvažování a vyhodnocování vstupu AIIB?
  5. jaké konkrétní okolnosti jsou momentálně ještě zvažovány a vyhodnocovány ve věci vstupu CŘ do AIIB?
  6. jakou roli v evidentní liknavosti a nerozhodnosti ČR ve věci vstupu do AIIB hraje nelibost USA nad samotným vznikem AIIB a vstupem svých "spojenců" do ní?
  7. kdy bude "možnost" vstupu ČR do AIIB vyhodnocena? Prosím o konkrétní termín, či konkrétní událost, která vyhodnocení případně musí předcházet.

Odpověď:

Dokumenty ke stažení

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.