CZ EN

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Dotaz:

V souladu se zákonem č. 106/1999 bychom se rádi zeptali na aktuální vývoj novely § 34 odst. 4) zákona o daních z příjmů (položky odčitatelné od základu daně), která se loni připravovala. Týká se to narovnání nákupu VaV služeb firmami na stejnou polohu, jako jsou tzv. "in-house výdaje". V jaké je nyní "fázi" příprava této novely? Nebo už je to schválené? Mohli bychom Vás případně požádat o paragrafované znění?

Odpověď:

S účinností od 1.1.2015 byl schválen zákon č. 458/2011 Sb., o změně zákonů související  se zřízením jednoho inkasního místa a dalších změnách daňových a pojistných zákonů, kterým byl také novelizován zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů.

V nových ustanoveních § 34 odst. 4 a 5 a § 34a až 34e, které se týkají odpočtu od základu daně na podporu výzkumu a vývoje, byl zapracován mj. i požadavek na možnost zahrnovat do tohoto odpočtu také náklady na tzv. nakupovaný výzkum od veřejné vysoké školy nebo výzkumné organizace vymezené v zákoně upravujícím podporu výzkumu a vývoje pro účely poskytování podpory.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.