CZ EN

Žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

Dotaz:

Jakou částku vynakládá Váš úřad na hodinovou sazbu za fyzickou ostrahu poskytovanou soukromými bezpečnostními službami, jaký paušál vynakládáte na případné napojení na pult centrální ochrany (tedy elektronickou formu zabezpečení od soukromých bezpečnostních služeb) a jaké jsou případné další náklady spojené se soukromými bezpečnostními službami. Dále bych do své bakalářské práce rád zapracoval informaci, jak často jsou vyhlašována výběrová řízení na služby soukromých bezpečnostních agentur, podle jakých kritérií je vybírán vítěz, jaký vzorec používáte k určení předpokládané hodinové sazby a na jak dlouho se v průměru uzavírá smlouva?

Odpověď:

Dne 11. února 2011 nám byla doručena Vaše žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb.,  o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, týkající se poskytování fyzické ostrahy soukromými bezpečnostními službami na Ministerstvu financí.

Průměrná hodinová sazba za fyzickou ostrahu poskytovanou soukromými bezpečnostními službami ve prospěch Ministerstva financí činí 108,- Kč bez DPH. Provoz pultu centrální ochrany si zajišťuje Ministerstvo financí vlastními silami ve spolupráci s Celní správou v rámci asistenčních činností podle § 2 odstavce c) zákona č. 185/2004 Sb., o Celní správě České republiky, v platném znění. Ministerstvo financí nemá žádné další náklady spojené se soukromými bezpečnostními službami.

Výběrová řízení na zajištění ostrahy objektů Ministerstva financí jsou vyhlašována dle potřeby, vítěz je vybírán vždy podle nejnižší celkové ceny. Pro Ministerstvo financí je rozhodující celková hodinová cena. Jak si ji jednotliví dodavatelé kalkulují,  je jejich vnitřní záležitostí. Smlouvy se uzavírají na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.