CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Dotaz:

Obracím se na Vás se žádostí o poskytnutí informací ohledně doplnění novely zákona o podpoře využívání obnovitelných zdrojů (180/2005), které by se mělo týkat zavedení srážkové daně pro solární elektrárny a souvisejících otázek.

Dovolila bych si Vás požádat o zaslání textu návrhu doplnění. Rovněž, pokud možno, prosila bych Vás o stručné nastínění legislativního procesu, který bude následovat, t.j. jestli bude zmiňovaná poroblematika včleněna do novely, která je v Poslanecké sněmovně jako tisk č.145, formou pozměňovacího návrhu nebo bude návrh realizován jiným způsobem.

Odpověď:

K Vašemu podnání ze dne 26. 10. 2010, ve kterém požadujete poskytnutí aktuálních informací sděluji, že legislativní návrh na zavedení odvodu z elektřiny ze slunečního záření je součástí usnesení Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny k vládnímu návrhu zákona č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, který je v současné době projednáván Poslaneckou sněmovnou jako sněmovní tisk č. 145.

Tento pozměňovací návrh, jehož kopie je přiložena, bude projednáván na 7. schůzi Poslanecké sněmovny ve třetím čtení dne 9. 11. 2011 a v rámci dalšího legislativního procesu může být přijat, zamítnut nebo pozměněn na základě jiných pozměňovacích návrhů.

Po projednání Poslaneckou sněmovnou bude návrh vládního návrhu zákona o podpoře obnovitelných zdrojů projednáván Senátem a poté bude postoupen k podpisu prezidentu republiky.

Pro úplnost ještě dodávám, že výklad zákona č. 180/2005 Sb., o podpoře využívání obnovitelných zdrojů nespadá do působnosti Ministerstva financí ČR.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.