CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Dotaz:

V materiálu "Zpráva o činnosti představenstva" pro konání shromáždění delegátů SBD Poruba v Ostravě-Porubě, které se má konat dne 8/5/2010, předseda představenstva ing. Karel Kolář mimo jiné sděluje následující skutečnost:

Dne 6.dubna ministr financí Ing. Eduard Janota podepsal zrušení Vyhlášky č. 85/1997 Sb., o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě, kterou by měl ke dni 1.září 2010 nahradit cenový výměr MF ČR. Současná situace je tedy značně nepřehledná a není proto ani vhodné předkládat nějaké návrhy změn či jiné úpravy včetně přenesení kompetence ke stanovení příspěvku na správu z představenstva na shromáždění delegátů.

Na základě této skutečnosti si dovolují Vás obtěžovat z následujícími dotazy, na které dle zákona o svobodném přístupu k informacím, prosím o odpověď.

Je pravdou, že pan ministr financí ČR podepsal zrušení citavané vyhlášky k 1.9.2010, kterým číslem vyhlášky byla citovaná vyhláška zrušena a ve které sbírce zákonu to najdu.

Odpověď:

K Vašemu dotazu sdělujeme stanovisko Ministerstva financí, které schválil ředitel odboru 16 - Cenová politika, Ing. Maštálka. Jak Vám již bylo sděleno, návrh na zrušení vyhlášky č. 85/1997 Sb. je nyní předmětem meziresortního připomínkového řízení a po vyhodnocení připomínek bude návrh ještě předložen k projednání v pracovních komisích Legislativní rady vlády. Teprve potom by měl být znovu projednán poradou vedení Ministerstva financí. Termín zrušení vyhlášky k 1.9.2010 je pouze pracovním návrhem a není vyloučeno, že účinnost zrušení bude posunuta až k 1.1.2011. To jsou však pouze dosud neschválené a s konečnou platností neprojednané návrhy.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.