CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Dotaz:

  1. Na základě jakého rozhodnutí došlo k likvidaci Fondu národního majetku, případně k uzavření závěrečného účtu hospodaření FNM?
  2. Jaké byly finanční toky FNM v jednotlivých letech, jak příjmy, tak výdaje, včetně jejich struktury , od založení FNM až ke dni uzavření účtů FNM?
  3. Který úřad případně instituce a jak spravuje a archivuje dokumentaci dokládající hospodaření FNM?

 

Odpověď:

  1. K likvidaci FNM ČR došlo na základě zákona č. 178/2005 Sb., Zákon o zrušení FNM ČR a o působnosti Ministerstva financí při privatizaci majetku ČR, ze dne 28.4.2005.
  2. Finanční toky FNM ČR v jednotlivých letech je možné dohledat ve Výročních zprávách FNM ČR na internetových stránkách MF ČR. Jsou k dispozici elektronické verze Výročních zpráv od roku 2000 (MF – Archiv – Veřejné finance – Hospodaření s majetkem státu – Správa majetku – Výroční zprávy).
  3. Výroční zprávy FNM ČR, ze kterých lze vyčíst hospodaření a finanční toky v jednotlivých letech 1992 – 2005, jsou archivovány v Národním archivu v Praze.
Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.