CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Dotaz:

Sdružení nájemníků BYTYOKD.CZ adresovalo v září 2009 Evropské komisi aktualizovanou stížnost (stížnost podána 29.9.2009) ve věci nedovolené veřejné podpory, ke které došlo při prodeji majetkové účasti státu ve společnosti OKD, a.s. v roce 2004 a požádalo Evropskou komisi o důkladné prošetření naší stížnosti.

Dle našich informací Evropská komise v této věci již komunikuje s Ministerstvem financí.

Žádám Vás proto na základě zákona o svobodném přístupu k informacím o zaslání veškeré korespondence Ministerstva financí s Evropskou komisí v této záležitosti (ve věci prošetřování naší stížnosti) od září 2009, zvláště pak veškeré korespondence obsahující dotazy na Ministerstvo financí (ze strany Evropské komise) týkající se prověřování informací souvisejících se stížností na nedovolenou veřejnou podporu při prodeji společnosti OKD, a.s. Zvláště máme zájem o dotazy Evropské komise, které Ministerstvo financí v této věci obdrželo od Evropské komise v období duben-květen 2010.

Odpověď:

K Vaší žádosti sděluji, že neprobíhá žádná přímá korespondence mezi Ministerstvem financí a Evropskou komisí ve shora uvedené věci. Korespondence probíhá prostřednictvím Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Vaší žádosti vyhovuji a v příloze zasílám dopis Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ze dne 22. dubna 2010 včetně všech příloh.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.