CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Dotaz:

Žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o poskytnutí následujících informací vztahujících se k administrativní náročnosti stanovení a implementace legislativy ekologických daní (daň z elektřiny, ze zemního plynu a z pevných paliv).

Prosím o odpověď na následující otázky:

  1. Jaký je počet přepočtených pracovníků, který se v roce 2008 zabýval agendou ekologických daní (zejména implementace legislativy, tvorba metodických dokumentů, atd.)?
  2. V jaké výši byly vynaloženy mzdové náklady v roce 2008 na tyto pracovníky včetně pojistného zaplaceného zaměstnavatelem? V případě, že nelze tyto údaje sdělit podle zákona č. 101/2000 Sb., prosím alespoň o informace o zařazení zaměstnanců do platové třídy.

Odpověď:

K Vaší elektronicky podané žádosti ze dne 9. března 2009 o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, týkající se administrativní náročnosti stanovení a implementace legislativy ekologických daní za rok 2008, sděluji následující:

V roce 2008 se v rámci odboru Legislativa nepřímých daní zabýval přípravou legislativních návrhů výhradně v oblasti zdaňování energií (návrh novely částí 45. až 47. zákona č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů) jeden pracovník. Výše vynaložených mzdových nákladů na tohoto pracovníka včetně příspěvků zaměstnavatele na sociální zabezpečení, zdravotní pojištění a přídělu do fondu kulturních a sociálních potřeb dosáhla za požadované období 497 867 Kč.

Tvorba metodických dokumentů pro správu předmětných daní náleží do působnosti Celní správy ČR.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.