CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Dotaz:

Prosím o poskytnutí informace (elektronicky) ve smyslu shora označeného zákona, jak budou (a zda-li vůbec) finanční úřady poskytovat informace o výši příjmů žadatelů orgánům státní sociální podpory, když nové formuláře přiznání daně z příjmů neobsahují výši odvedeného (sociálního a zdravotního) pojistného za zaměstnance, ale toliko za zaměstnavatele.

Odpověď:

K Vašemu podání ze dne 30.1.2009 Vám sděluji následující. Jak jste správně uvedl, tiskopis přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období 2008 již neobsahuje pojistné, které je povinen platit zaměstnanec (dříve 12,5% z hrubé mzdy). Ministerstvo práce a sociálních věcí proto doplnilo žádost o dávky státní sociální podpory o tento potřebný údaj, který bude doplňovat zaměstnavatel žadatele.

Finanční úřady budou i nadále podle § 24 odst. 6 písm. b) zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů, poskytovat orgánům, rozhodujícím o dávkách státní sociální podpory, a Ministerstvu práce a sociálních věcí údaje pro stanovení rozhodného příjmu.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.