CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Dotaz:

Dotaz na aktuální stav online loterií, především online pokeru s možností výhry. Žádost o informace, zda se jedná o trestný čin.

Odpověď:

Podmínky pro povolování a provozování loterií a sázkových her jsou stanovené v zákoně č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ”zákon”).

Podle zákona mohou být sázkové hry v České republice provozovány pouze na základě povolení vydaného Ministerstvem financí a provozovatelem sázkových her může být jen právnická osoba se sídlem na území ČR bez zahraniční majetkové účastí s výjimkou sázkových her v kasinu.

Podle § 4 odst. 11 zákona účast na sázkách v zahraničí, při nichž jsou sázky placeny do zahraničí, a sbírka sázek pro sázkové hry provozované v zahraničí nebo zprostředkování sázek na sázkové hry provozované v zahraničí je zakázáno.

Ministerstvo financí dosud nevydalo žádné společnosti povolení k provozování loterií nebo jiných podobných her prostřednictvím internetu.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.