CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Dotaz:

Dobrý den, prosím o informaci, za jakou cenu se bude odprodávat pozemek č. 955/27 (ost. plocha zeleň) v Praze 5-Košířích. Jsem spolumajitelkou domu Kvapilova 957/12 a měli bychom zájem o odkoupení 346 m2. S Bytovým podnikem v likvidaci máme uzavřenou nájemní smlouvu s předkupním právem s tím, že cenu určí Ministerstvo financí.

Odpověď:

Uvedený pozemek je vlastnictvím ČR a hospodařit s ním přísluší Bytovému podniku v Praze 5, s.p. v likvidaci. Nakládání s majetkem státních podniků v likvidaci je výhradně v kompetenci likvidátorů. Platné právní předpisy ukládají likvidátorovi zpeněžit majetek likvidovaného podniku veřejnou dražbou s tím, že jiným způsobem lze postupovat pouze se souhlasem Ministerstva financí (dále jen MF). Pokud tedy likvidátor usoudí, že existují závažné důvody pro převod majetku předem určenému zájemci, požádá o souhlas s tímto postupem MF. Nezbytnou součástí žádosti jsou mimo jiné i důvody, pro které nehodlá předmětný majetek zpeněžit formou dražby, navržení osoby nabyvatele a stanovení prodejní ceny převáděného majetku. MF pak buď souhlasí, nebo nesouhlasí s návrhem likvidátora. Ovlivnění výše kupní ceny ani osoby nabyvatele není v kompetenci MF.

Z uvedeného vyplývá, že Vaše informace v tomto bodě neodpovídá skutečnosti a výši ceny, kterou bude navrhovat v eventuální žádosti o souhlas MF, Vám sdělí pouze likvidátor Bytového podniku v Praze 5, s.p. v likvidaci (Ing. Rudolf Dubec).

Pro úplnost sdělujeme, že cena obdobných pozemků, k jejichž prodeji předem určenému zájemci byl udělen souhlas MF, byla likvidátory navržena dle aktuální cenové mapy stavebních pozemků hlavního města Prahy.

 

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.