CZ EN

Žádost o poskytnutí informací ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

Dotaz:

Touto cestou bych prosil o zodpovězení mého dotazu ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb. Můj dotaz se týká internetového sázení. Pokud občan České republiky podlehne nesčetným reklamám propagujícím internetové sázení (Bwin, Expekt, SportingBet - čili sázkové kanceláře se sídlem mimo ČR a mimo EU) a v lepším případě také vyhraje nějakou částku: Podléhá tato suma následně zdanění? Je nutné tuto výhru nějak zdanit? Popřípadě jaká legislativa se k této problematice přímo vztahuje? (Při mém pátrání v českých zákonech jsem nenašel upravenu oblast sázení v zahraničních sázkových kancelářích vůbec.)

Odpověď:

K Vašemu dotazu ze dne 19. března 2007 Ministerstvo financí sděluje:

Podle § 10 odst. 3 písm. b) zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, jsou od daně osvobozeny výhry z loterií a jiných podobných her, tedy i kursových sázek, provozovaných na základě povolení vydaného Ministerstvem financí podle zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů.

Vzhledem k tomu, že Ministerstvo financí nevydalo povolení k provozování sázkových her žádné společnosti se sídlem mimo území ČR, výše uvedené ustanovení zákona o daních z příjmů se na Vámi uvedené výhry nevztahuje.

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.