CZ EN

Finanční a ekonomické informace 9/2016

V rubrice Podrobně k tématům najdete dva přehledové články, první nese název „Zavádění registračních pokladen v Rakousku“ a věnuje se zkušenostem, problémům a kontroverzím spojeným se zavedením zákona o povinných registračních pokladnách u našich jižních sousedů. Všímá si projednávání zákona před ústavním soudem, dodatečných zpřesnění schválené legislativy, časových posunů v účinnosti některých ustanovení i pokračujících intervencí ze strany kritiků celého konceptu registračních pokladen.

Druhý článek „Technologie blockchainu a její zavádění ze strany bank a dalších institucí“ je shrnutím komentářů k aktuálním pokusům o využití technologie DLT, na které jsou založeny kryptoměny typu bitcoin, při zavádění oficiálních digitálních měn. Text si všímá celé řady teoretických i praktických problémů, které to přináší, předpokládaných dopadů na finanční systém, bezpečnostních otázek, ale i vzrůstajícího významu tzv. fintechových společností, které při těchto inovacích mohou sehrát klíčovou úlohu.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.