CZ EN

Finanční a ekonomické informace 7-8/2014

  • V letním dvojčísle bulletinu Finanční a ekonomické informace jsou z českých titulů odborných časopisů podchycena témata např. novelizace zákona o daních z příjmů, nový zákon o kontrole, směrnice EK o systémech pojištění vkladů, zadávání veřejných zakázek, vzdělávání zaměstnanců ve státní správě, změny oceňování nemovitostí v novém občanském zákoníku, stínové bankovnictví, podíl sociálních výdajů na HDP v zemích EU, připravovaná novelizace zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích, dopad změn v oblasti DPH na chování spotřebitelů a otázka ustanovení nezávislého fiskálního orgánu.
  • Ze zahraničních zdrojů jsme z německy psaného tisku vybrali články věnované boji s daňovými úniky, cloud-computingu ve veřejných správách, návrhu zákona o zavedení trestněprávní odpovědnosti podniků, nehospodárnosti PPP projektů a vedlejším účinkům nestandardních monetárních operací Eurosystému prováděných v době finanční krize.
    Z anglického tisku jsme zařadili např. články na téma uhlíková daň, úhrady za poskytování zdravotní péče v USA, faktura v celním právu EU a legislativě o DPH, dopady krize na evropský trh práce, rizika držení virtuálních měn finančními institucemi a úloha veřejného sektoru v přizpůsobování se klimatickým změnám.
    Ve francouzštině jsou články na téma hazardní hry ve Francii, hranice deficitu veřejných financí a přemisťování sídel firem z důvodu daňové optimalizace.
    Ze slovenského tisku doporučujeme článek věnovaný boji s lichvou.
  • Rubrika Téma měsíce přináší přehledový článek Boj proti vyhýbání se dani: aktuální aktivity v mezinárodním měřítku.

Dokumenty ke stažení

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.